Comfortzone – Gerard Russchen

Het zien van kansen, het maken van fouten. Het onbereikbare opzoeken. Buiten de kaders denken . . . omdenken.

Iedereen heeft een eigen comfortzone. Een soort omgeving waar je sociale leven in bevindt, je leefomgeving en je (vaste) baan met bijbehorende vast salaris. Maar waarom zoeken we vastigheid? Durven we niet te vallen? Bang om fouten te maken? Bang voor afwijzing? Iedereen heeft recht op een eigen mening.

comfortzone

Mijn mening is dat het echt pas begint aan de rand van de comfortzone. Daar waar het gebied onbekend is. Iets waar je vertrouwd op je gevoel. Iets in je dat zeg dat het goed voelt (of juist niet). Iedereen heeft een gevoel, de mate waarop je daarop vertrouwd bepaalt of je grenzen gaat zoeken.

Velen weten van me dat ik een enorme ambassadeur ben van de golden circle “Start with why”. Ik zal nu niet over de golden circle beginnen maar wel over de werking van ons brein bij het maken van keuzes. Simon Sinek vertelt in zijn bekende filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=XNqKZybIdv4 tijd 5:30 min) over het limbische brein. Het gedeelte van onze hersenen waar we op emotie handelen, op gevoel handelen. Een aanrader om te kijken.

Ook door het maken van verkeerde keuzes worden je grenzen van de comfortzone verlegd. Door te vallen en op te staan wordt in mijn ogen het leven een stuk mooier en aantrekkelijker. Je comfortzone wordt vergroot en anderen zullen waardering uitspreken.

Je komt tot ideeën en oplossingen die voor anderen onbereikbaar zijn. Een vraag die ik me stel, is er een causaal verband met het ondernemerschap. Iedereen mag daar het zijne van weten. Iedereen heeft recht op zijn eigen mening en comfortzone.

Mijn comfortzone en ondernemerschap komen samen in Internetvisie #durftedelen. 16 jaar online ervaring, een groot netwerk en een visie op de ontwikkelingen hebben mijn grenzen verlegd. De weg naar de grens van de comfortzone is mijn keuze, maar ook jij hebt die keuze. Ik durf te zeggen dat het mijn leven verrijkt heeft. Durf jij te kiezen?

Zoals in het filmpje vermeld hebben mensen op 5 jarige leeftijd het meest creatieve brein van het bestaan. (https://www.youtube.com/watch?v=GUTM8xnh7DM ). De kracht van gevoel, creativiteit en intuïtie, dat is waar ik in geloof.